Για την πόλη της Καλαμπάκας και τους ιερούς «βράχους» των Μετεώρων αναχωρούν την Παρασκευή τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, τα οποία θα συμμετέχουν σε επετειακές εκδηλώσεις.
Η 50μελής αχαϊκή αποστολή αποτελούμενη από χορευτές και εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, είναι προσκεκλημένη του Δήμου Καλαμπάκας, ο οποίος το διήμερο 20 και 21 Οκτωβρίου τιμά τη μνήμη των θυμάτων των ναζιστικών στρατευμάτων Κατοχής, στο Ολοκαύτωμα της Καλαμπάκας στις 18-10-1943. Την αποστολή θα υποδεχτεί ο Δήμαρχος της Καλαμπάκας, ενώ εκπρόσωποι του Συλλόγου συνοδευόμενοι από τους φουστανελοφόρους θα καταθέσουν την Κυριακή στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.
Τα Καλάβρυτα και η Καλαμπάκα συνδέονται από το ιστορικό στοιχείο της βαρβαρότητας των Ναζί, οπότε η παρουσία των χορευτικών του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος έχει βαρύνουσα σημασία.
Η αχαϊκή αποστολή θα επιστρέψει στην Πάτρα το απόγευμα της Κυριακής 21 Οκτωβρίου, αφού πραγματοποιήσει επίσκεψη και στα Τρίκαλα. Εκεί τα μέλη της, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη και τα αξιοθέατά της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top