Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του 5ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Μιντιλογλίου. Το Δ.Σ. του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, πιστό στο ραντεβού του με τους εκατοντάδες Καλαβρυτινούς που ανταποκρίνονται κάθε χρόνο στο κάλεσμά του και δίνουν το παρών στην μεγάλη αυτή εκδήλωση, ετοιμάζει και φέτος εκτός από το καθορισμένο πρόγραμμα, πολλές εκπλήξεις. Το πρωί στη Μονή θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, ενώ στη συνέχεια και για πρώτη φορά θα διεξαχθούν στον προαύλιο χώρο αγωνίσματα μεταξύ των παιδιών, ενώ θα αναβιώσουν και παραδοσιακά παιχνίδια και έθιμα της περιοχής των Καλαβρύτων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν βραβεύσεις προσωπικοτήτων που έχουν πολυετή παρουσία και σημαντική προσφορά στην τέως επαρχία Καλαβρύτων, ενώ η σκυτάλη θα δοθεί στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που θα παρουσιάσουν χορούς απ' όλη την Ελλάδα.
Πρωταγωνιστές στη συνέχεια θα αναδειχθούν όλοι όσοι θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, καθώς θα ακολουθήσει γλέντι και χορός, υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας.
Θα τραγουδήσουν οι γνωστοί τραγουδιστές, Τάκης Μπαλάσης και Βασίλης Γρίβας.
Εκλεκτοί ψητοί μεζέδες και άφθονο κρασί θα περιμένουν τους επισκέπτες στο χώρο, ενώ όσοι επιθυμούν να πάρουν μαζί τους τρόφιμα και άλλα είδη, για να κάνουν πικ-νικ.
Η επιτυχία του Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος, στο οποίο συμμετείχαν 2.000 άτομα και τα μηνύματα που καθημερινά φθάνουν στο σύλλογο από τους 70.000 Καλαβρυτινούς της Πάτρας προμηνύουν την επιτυχία και της εφετινής εκδήλωσης.


Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.
07:00-09:30 π.μ. Όρθρος-Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας

09:00 π.μ. Προσέλευση επισήμων
10:00 π.μ. Προσφορά καφέ-Αναψυκτικών
10:30 π.μ. Χαιρετισμοί Βουλευτών, του Νομάρχη Αχαΐας, τους Δημάρχους και τον Πρόεδρο του Π.Σ.
11:00 π.μ. Βραβεύσεις
11:10 π.μ. Παραδοσιακοί Χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου.
11:45 π.μ.-έως αργά το απόγευμα, δημοτικό Συγκρότημα με παραδοσιακά Δημοτικά Τραγούδια.

Κρασί δωρεάν, χορός ελεύθερος, ψητά και πολλές εκπλήξεις.
Στον πανέμορφο χώρο της Ιεράς Μονής Μιντιλογλίου, ανάμεσα στο πράσινο με θέα τον πατραϊκό, ο Σύλλογος καλεί τους Καλαβρυτινούς και τους φίλους των Καλαβρυτινών με τις οικογένειές τους να ανταμώσουν, να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν από κοντά τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας.
Η οργανωτική επιτροπή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top