Είναι πράγματι το παλαιότερο μέλος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας. Ο 90χρονος πια, Σωτήρης Ζώτος που κατάγεται από τους Κραστικούς Καλαβρύτων γράφτηκε ως μέλος στο Σύλλογο το 1949. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν χάνει ευκαιρία για να έλθει σε επαφή με το Σύλλογο. Πρόσφατα τον συναντήσαμε στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, όπου δήλωσε με υπερηφάνεια:

«Ήμουν νέος και δυνατός όταν γράφτηκα στο Σύλλογο, στον οποίο προσέφερα τις υπηρεσίες μου. Μέχρι και χρέη άμισθου εισπράκτορα εκτέλεσα για χάρη του Συλλόγου, στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Αγωνιστήκαμε να τον διατηρήσουμε σε δύσκολους καιρούς, γιατί τον παραλάβαμε από τους θείους, τους πατεράδες και τους παππούδες μας. Κατά καιρούς έγιναν κάποιες διασπαστικές κινήσεις, χωρίς όμως να έχουν συνέχεια, κάτι δυστυχώς που γίνεται και σήμερα. Σας καλώ να τους γυρίσετε την πλάτη. Αγνοείστε τους. Έχετε χρέος να διατηρήσετε το Σύλλογο συσπειρωμένο και δυνατό και να τον πάτε ένα βήμα μπροστά. Σήμερα πάτε καλά κι εγώ στα 90 μου σας προτείνω να πλαισιώσετε τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο με αγάπη και ομόνοια. Δεν χρειάζονται πολλοί Καλαβρυτινοί Σύλλογοι, χρειάζεται ένας και δυνατός και δεν μπορεί να είναι άλλος, από τον Παγκαλαβρυτινό».
Τα λίγα, αλλά σοφά λόγια ενός ανθρώπου που κουβαλά στην πλάτη του ενενήντα δεκαετίες ζωής, σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης σε όλους όσοι τον άκουσαν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top