Για το Μέτσοβο αναχωρούν αύριο Σάββατο τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, προκειμένου να γράψουν ακόμη μία λαμπρή σελίδα στην πολιτιστική τους διαδρομή. Πολυμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Π.Σ., Αθανάσιο Φραντζή θα βρεθεί στην «καρδιά» της Ηπείρου, συμμετέχοντας σε μια μεγάληΠατρινομετσοβίτικη παραδοσιακή εκδήλωση, προσκεκλημένοι του Δημάρχου Μετσόβου, Κωνσταντίνου Τζαφέα. Την αποστολή του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου «συνοδεύουν» οι επιστολές χαιρετισμού του Νομάρχη Αχαΐας, Δημήτρη Κατσικόπουλου, του Δημάρχου Πατρέων, Ανδρέα Φούρα και των Δημάρχων Καλαβρύτων, Αθ. Παπαδόπουλου και Παΐων, Κ. Ασημακόπουλου. Τόσο η Νομαρχία, όσο και ο Δήμος Πατρέων, καθώς και οι άλλοι Δήμοι παραχώρησαν στην αντιπροσωπεία του Συλλόγου και έντυπο διαφημιστικό υλικό, προκειμένου εκτός από τη συμμετοχή τους στην πολιτιστική εκδήλωση να πετύχουν και την προβολή της Αχαΐας.
Η κεντρική πολιτιστική εκδήλωση θα γίνει σήμερα στο Μέτσοβο, στην κεντρική πλατεία όπου με τη «συνοδεία» ζωντανής ορχήστρας τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου σε συνεργασία με τον Χορευτικό Σύλλογο του Π. Κ. του Δήμου Μετσόβου θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό «πανόραμα». Η εκδήλωση ταυτόχρονα σηματοδοτεί και την ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας ανάμεσα στην Πάτρα και το Μέτσοβο.
«Η εκδήλωση αυτή υπηρετεί και φωτίζει την ελληνική παράδοση και την κληρονομιά των δύο περιοχών με μακρά ιστορία, έτσι όπως αυτή αναδύεται μέσα από τους χορούς και τη μουσική των περιοχών μας. Κάθε διοργάνωση που προβάλει την παράδοση και προωθεί την ενασχόληση των νέων κυρίως ανθρώπων με την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση, είναι μια εκδήλωση προώθησης του πολιτισμού της χώρας μας»αναφέρει στην επιστολή του, ο Νομάρχης Αχαΐας.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πατρέων, ο οποίος παρέδωσε στην αντιπροσωπεία του Π.Σ. και ένα βιβλίο- λεύκωμα για την Πάτρα με σκοπό να το δώσουν στον Δήμαρχο Μετσόβου, τονίζει: «Όταν κάποιος αναφέρεται στη δράση των χορευτικών τμημάτων του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, αμέσως η σκέψη παραπέμπει στην συστηματική και βιωματική σχέση με τη μουσική και την χορευτική παράδοση, από την οποία έχουν επωφεληθεί εκατοντάδες νέοι και νέες της πόλης μας. Θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμες αυτού του είδους τις συνεργασίες και τις επαφές, αφού επιτρέπουν τη διατήρηση και αμοιβαία γνώση των επί μέρους τοπικών παραδόσεων».
Οι Δήμαρχοι Καλαβρύτων και Παΐων αφού χαιρετίζουν την εκδήλωση απευθύνουν πρόσκληση στους φορείς του Μετσόβου για τη διοργάνωση αντίστοιχης δράσης και στην τέως επαρχία Καλαβρύτων.
Η συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Π.Σ. σε αυτή την πολιτιστική εκδήλωση αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τον σπουδαίο ρόλο τους για την ανάδειξη και διάδοση όχι μόνο της πολιτισμικής κληρονομιάς της Αχαΐας, αλλά και της προβολής της περιοχής μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top