Για ακόμη μία χρονιά φέτος, ο ιστορικός Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος έκανε την διαφορά, διοργανώνοντας δεκάδες εκδηλώσεις, οι οποίες «αγκαλιάστηκαν» από τα μέλη του με πρωτοφανές τρόπο.


Μερικές από τις εκδηλώσεις που ξεχώρισαν ήταν:
  • Η Βραδιά Δημοτικού Τραγουδιού, η οποία έγινε στο κέντρο «ΚΝΩΣΟΣ» και δεν έπεφτε κυριολεκτικά, καρφίτσα,

  • Η κοπή της βασιλόπιτας στην οποία έδωσαν το παρών τουλάχιστον 2.000 άτομα, 
  • Ο αποκριάτικος χορός στο κατάμεστο από κόσμο νυχτερινό κέντρο «Αποθέωση», 
  • Η επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ Πάτρας, στο οποίο επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Και όλα αυτά την στιγμή που στις εκδηλώσεις των περισσότερων συλλόγων κυριαρχεί η αποχή και η απουσία του κόσμου. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι κάποιοι σύλλογοι έκαναν χορούς με 70 το πολύ 100 άτομα και τοπικές εφημερίδες τους χαρακτήριζαν ιστορικούς (!) την ώρα που μετρούν μετά βίας 20 χρόνια παρουσίας και με το ζόρι συγκαλούν γενικές συνελεύσεις και παρακαλούν για να καταθέσουν τα ελάχιστα μέλη τους υποψηφιότητα για το Διοικητικό τους Συμβούλιο και συμπληρώνουν με συγγενής πρώτου βαθμού !!!

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος, αναγνωρίζει βέβαια όλες τις προσπάθειες που γίνονται, όμως επαναφέρει για ακόμη μια φορά την πρόταση για ενσωμάτωση κάποιων συλλόγων στους κόλπους του. Με κεντρικό μας σύνθημα «η ισχύς εν τη ενώσει» θεωρούμε επιβεβλημένη την κοινή δραστηριοποίηση όλων των συλλόγων, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο των δήθεν προέδρων και των τοπικών συλλόγων- σφραγίδα. Είναι καιρός πια, μακριά από προσωπικές ή άλλες σκοπιμότητες να χαράξουμε κοινή πορεία υπό την «ομπρέλα» του ιστορικότερου συλλόγου της Πάτρας, του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, μιας και ακόμη και η δημιουργία Ομοσπονδιών οδήγησε σε αδιέξοδο και η ιδέα της «συντηρείται» αποκλειστικά και μόνο από εκείνους που έχουν «νεκρούς» συλλόγους. Άλλωστε η ύπαρξη ενός μεγάλου Συλλόγου στον οποίο θα συμμετέχουν όλες οι περιοχές της τέως επαρχίας Καλαβρύτων είναι κάτι που έχει εφαρμοστεί σε άλλες περιοχές του εξωτερικού και της Ελλάδος με μεγάλη επιτυχία.

Οι πόρτες του Π.Σ. είναι ανοικτές για όλους όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στους κόλπους του, δυναμώνοντας την «φωνή» όσων κατάγονται από την Κλειτορία, τη Δάφνη, τα Καλάβρυτα τα Τριπόταμα και όλα τα χωριά της τέως επαρχίας Καλαβρύτων για την προώθηση των προβλημάτων του τόπου μας, αλλά και της διάσωσης και διάδοσης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top