Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παιδικά χαμόγελα «πλημμύρισε» το βράδυ του Σαββάτου η αίθουσα εκμάθησης χορών του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, στο πλαίσιο της γιορτής που διοργάνωσε το Δ.Σ. για τους μικρούς χορευτές. Τα μικρότερα μέλη των χορευτικών του Π.Σ. έψαλαν τα κάλαντα, είπαν ποιήματα, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μοίρασαν χαμόγελα ευχαρίστησης, όταν τους επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης, καθώς σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν πλούσια δώρα.

Τα μικρότερα μέλη των χορευτικών του Π.Σ. έψαλαν τα κάλαντα,
Στη συνέχεια, οι λιλιπούτειοι χορευτές έδωσαν παραδοσιακή «νότα» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, καθώς χόρεψαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα δίνοντας μετά από λίγο τη «σκυτάλη» στους μεγαλύτερους χορευτές, οι οποίοι και έστησαν ένα μεγάλο γλέντι που κράτησε μέχρι πρωίας.
Οι μικροί απέδειξαν τις ικανότητές τους στο τσάμικο.
Χοροί από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη.
Φιλώντας το χέρι του Ιερέα οι μικροί χορευτές, παραλάμβαναν τα δώρα που έφερε ο Άγιος Βασίλειος.
Ο πρόεδρος με την μεγάλη ‘’οικογένεια’’ των χορευτικών.
Ψητοί μεζέδες και το κρασί άφθονο για όλους.
Σχέσης φιλίας και εκτίμησης, ‘’ατσαλωμένες’’ μέσα από την παράδοση.
Κέφι και χορός μέχρι το προί.
Όλοι στο χορό.
Γλυκίσματα, αναψυκτικά, πλούσια εδέσματα και ψητοί μεζέδες γέμισαν τα τραπέζια που είχαν στηθεί στη μεγάλη αίθουσα χοροδιδασκαλίας, ενώ όλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους και ευχήθηκαν και του χρόνου.
Επίσης τα μέλη των χορευτικών του Π.Σ. είχαν και την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top