Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας γιόρτασε την Τρίτη 17 Μαρτίου, τη μνήμη του Προστάτη του, Αγίου Αλεξίου. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο σύλλογος, έγιναν στον Ιερό ναό του Αγίου Αλεξίου Πάτρας, μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας.
Πλήθος πιστών κατέκλυσε από νωρίς το πρωί της Τρίτης τον Ιερό ναό, παρακολουθώντας με ευλάβεια και κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.
Ακολούθησε αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών και των φίλων του συλλόγου, ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας, αναφερόμενος στο βίο του Αγίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού, αλλά και στη σπουδαιότητα ανακήρυξής του σε Προστάτη του ιστορικού Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, με αφορμή και το γεγονός ότι ο Άγιος Αλέξιος είναι Πολιούχος της πόλης των Καλαβρύτων.

Αμέσως μετά τις ομιλίες ο σύλλογος προσέφερε στους πιστούς και στους προσκεκλημένους καφέ και αναψυκτικά στο πνευματικό Εκκλησιαστικό Κέντρο του Ιερού ναού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top