Κάτω από τη σκιά των υπεραιωνόβιων δέντρων στο μοναδικό σε φυσικό κάλλος, δρυοδάσος της Κάπελης του Ν. Ηλείας καλωσόρισαν την Άνοιξη, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, προσκεκλημένα στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου Κάπελης Ν. Ηλείας.
Πιστοί στο ραντεβού τους με την παράδοση και με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, οι χορευτές δύο τμημάτων παρουσίασαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων. Πλήθος κόσμου ανήμερα την Πρωτομαγιά γιόρτασε την επίσημη έλευση της Άνοιξης κοντά στη φύση και μέσα στο απέραντο πράσινο. Στις εκδηλώσεις έδωσε το «παρών» και ο Υφυπουργός Απασχόλησης, Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με συγχωριανούς, γνωστούς και φίλους γιορτάζοντας κοντά τους την Πρωτομαγιά, μια ξεχωριστή γιορτή που γρήγορα έλαβε διαστάσεις συναπαντήματος, όχι μόνο για τους Ηλείους, αλλά και για τους εκατοντάδες Αχαιούς που βρέθηκαν εκεί.
Τα ψητά εδέσματα και το άφθονο κρασί βρίσκονταν στην «πρώτη γραμμή», ενώ κέφι και χορός κράτησαν μέχρι το βράδυ χάρη και στη ζωντανή ορχήστρα.
Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Κοντογιάννης, συνεχάρη τον Σύλλογο Κάπελης για τη διοργάνωση, ενώ απευθυνόμενος στους χορευτές του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, ανέφερε πως με την παρουσία τους έχουν καταφέρει να αναδείξουν την πολιτιστική φυσιογνωμία της Αχαΐας σε κάθε γωνιά της χώρας κι όχι μόνο. Μάλιστα, ζήτησε συνεργασία με τον Π.Σ., από τον οποίο και δέχτηκε πρόσκληση σύντομα να παραστεί σε κάποια από τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και στους χορευτές έδωσε και ο βουλευτής Ηλείας, Γιάννης Κουτσούκος, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πηνείας, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απήχηση των εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο απηύθυνε για ακόμη μία φορά πρόσκληση στα χορευτικά τμήματα, υπενθυμίζοντας την επιτυχή παρουσίασή τους στις εκδηλώσεις που είχαν γίνει στο Μπαλί στη «βυθισμένη εκκλησιά».
Ακολούθως μίλησε ο πολιτευτής Αχαΐας,
Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επισημαίνοντας πως το μοναδικό δρυοδάσος της Κάπελης αποτελεί «σήμα κατατεθέν» για Αχαιούς και Ηλείους σε εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να φέρουν τον κόσμο κοντά στο περιβάλλον και τη φύση.
Τα χορευτικά του Π.Σ. ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου Κάπελης, Παναγιώτης Αλμπάνης αναφερόμενος με θερμά λόγια στη συνεργασία των δύο πολιτιστικών φορέων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top