Ανεπανάληπτη εμπειρία ήταν για την πολυμελή αντιπροσωπεία του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου και των χορευτικών του τμημάτων, η συμμετοχή τους στο 29ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού, στο οποίο φέτος για πρώτη φορά ήταν συνδιοργανωτής και ο Π.Σ. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την περασμένη Κυριακή σημειώνοντας πρωτοφανή επιτυχία, καθώς στο πέρασμα του Φαραγγιού συμμετείχαν 1.000 και πλέον πεζοπόροι απ’ όλη την Ελλάδα. Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος όλων εκείνων που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη μαγεία της φύσης και την μοναδική περιοχή του Φαραγγιού.
Η αντιπροσωπεία του Π.Σ., αποτελούμενη από περίπου εκατό χορευτές και τους συνοδούς τους αναχώρησε από την Πάτρα με λεωφορεία το πρωί της Κυριακής 10 Μαΐου. Φθάνοντας στη Ζαχλωρού, «εγκατέλειψαν» τα οχήματα και μαζί με εκατοντάδες ακόμη πεζοπόρους βρέθηκαν μέσα στο μεγαλείο της φύσης, ακολουθώντας το «φιδίσιο» δρόμο του Οδοντωτού, δίπλα από τις ράγες του ιστορικού τρένου. Απόκρημνα βράχια, γάργαρα νερά που σχημάτισαν καταρράκτες, το ποτάμι, το πράσινο, οι πετρωτές γέφυρες συνέθεταν μια μοναδική εικόνα που θα μείνει ανεξίτηλη σε όλους τους συμμετέχοντες.
Την αντιπροσωπεία συνόδευε, τόσο ο Δήμαρχος Διακοπτού, Τ. Βασιλείου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Βασίλειος Ασπρούλιας, όσο και ο π. αντιδήμαρχος, Θ. Πλιατσικούρας.
Οι πεζοπόροι πραγματοποίησαν ολιγόωρη στάση στα Νιάματα, εκεί όπου οι διοργανωτές τους υποδέχτηκαν με φαγητό, γλυκίσματα και αναψυκτικά. Παρουσία και του προέδρου της ΝΕΑ, Δημήτρη Φιλιππάτου, οι χορευτές του Π.Σ. παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, ενώ έγιναν και αποδέκτες δεκάδων προσκλήσεων από συλλόγους και φορείς από την Κόρινθο, το Άργος και αλλού. Στη συνέχεια ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών. Ο πρόεδρος του διοργανωτή, Συλλόγου Ορειβασίας – Χιονοδρομίας – Αναρρίχησης Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, Χαρίλαος Ερμείδης απένειμε στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο και συγκεκριμένα, στον πρόεδρο, Αθανάσιο Φραντζή τιμητική πλακέτα, ως ελάχιστη αναγνώριση, όπως είπε, της μεγάλης του προσφοράς στη διατήρηση του πολιτισμού και της ιστορίας μας, στη διάδοση της παράδοσης του τόπου μας και στην προβολή της Αχαΐας, γενικότερα. Και ο Π.Σ. όμως ανταπέδωσε και απένειμε στον κ. Ερμείδη (την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Διακοπτού) το λάβαρο των χορευτικών τμημάτων σε ανάμνηση της συμμετοχής τους στο Πανελλήνιο Πέρασμα του Φαραγγιού. Ακολούθως η αντιπροσωπεία του Π.Σ. μετέβη στο Διακοπτό, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες απολαμβάνοντας φαγητό και καφέ στις επιχειρήσεις της περιοχής.
«Ήταν μία μοναδική εμπειρία, την οποία θα επαναλάβουμε και του χρόνου. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για τη σημαντική αυτή, διοργάνωση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η επαναλειτουργία του Οδοντωτού σιδηροδρόμου», ανέφερε ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top