Είμαστε όλοι υπερήφανοι για τη Νία ..
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2009 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Έρωτας αλά Ελληνικά». Παραγωγή των Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον, σε σκηνοθεσία Ντόναλντ Πέτρι με πρωταγωνιστές την υποψήφια για Όσκαρ, Νία Βαρδάλου (Βαρντάλος), τον Αλέξη Γεωργούλη και τον βραβευμένο με Όσκαρ Ρίτσαρντ Ντρέιφους.
Η ταινία αριθμεί δύο σημαντικές πρωτιές για την Ελλάδα, καθώς για πρώτη φορά δόθηκε άδεια από τις Ελληνικές αρχές να πραγματοποιηθούν γυρίσματα στους συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας. Ακρόπολη και Δελφούς και για πρώτη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα παγκόσμια πρεμιέρα μιας ταινίας δυο μήνες πριν από την ημερομηνία προβολής στην Αμερική, η οποία έχει οριστεί για 5 Ιουνίου 2009.
Παρών στην πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής ήταν όλοι οι συντελεστές, ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τίμησε τη Νία Βαρδάλου με ειδικό βραβείο για τη συνεισφορά της στην προβολή της χώρας και του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.
Τη Νία συνόδευαν οι γονείς της. Ο πατέρας της Κωνσταντίνος Βαρδάλος από το Δρυμό Καλαβρύτων και η μητέρα της Ντορίν, ενώ παρευρέθησαν δεκάδες συμπατριώτες Καλαβρυτινοί, για να της σφίξουν το χέρι και να τη συγχαρούν.
Μετά το τέλος της παράστασης η Νία δήλωσε :
- Η Ελλάδα είναι η χώρα καταγωγής μου και απ’ όσο θυμάμαι «αν έχεις κέφι έλα στην Ελλάδα!» (ατάκα της ταινίας)
- Πως σου φάνηκε που έκανες τα γυρίσματα στην Ελλάδα;
Ήταν μια φανταστική εμπειρία να κάνεις γυρίσματα στην Ελλάδα. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.
- Είσαι Ελληνίδα; Οι γονείς σου είναι Έλληνες;
Ναι οι γονείς μου είναι Έλληνες, εγώ γεννήθηκα στον Καναδά αλλά είμαι Ελληνίδα.
- Πώς ήταν η εμπειρία σου με το «Γάμος αλά Ελληνικά»;
Ήταν μία φοβερή εμπειρία, πέρασα πολύ ωραία!
- Ποιό είναι το επόμενο σου πρότζεκτ;
Έχω μια ταινία που λέγεται «Μισώ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», την έγραψα και τη σκηνοθέτησα εγώ η ίδια. Βγαίνει σε λίγες μέρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top