Μαθητές από τη σεισμόπληκτη Λ’ Ακουίλα επισκέφθηκαν και την Πάτρα με πρωτοβουλία του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου.«Πρεσβευτές» της Ελλάδας στην Ιταλία και με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη ζεστή φιλοξενία και υποδοχή που τους επεφύλαξαν φορείς και Αρχές, οι 23 νέοι της σεισμόπληκτης πόλης Λ’ Ακουίλα πήραν το δρόμο της επιστροφής μετά από δέκα ημέρες παραμονής τους στη χώρα μας.
Τα παιδιά επισκέφθηκαν την Ελλάδα, όπου συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον Δήμαρχο Αθηναίων, με πρωτοβουλία του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου, ο οποίος είχε την έδρα του στη μεσαιωνική ιταλική πόλη που βίωσε την καταστροφή και θρήνησε εκατοντάδες νεκρούς.
Τα παιδιά συνόδευε σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου, Ευάγγελος Αλεξανδρής, ο οποίος είχε συνάντηση στην Πάτρα και με τον πρόεδρο του Π.Σ., Αθανάσιο Φραντζή, καθώς οι δύο σύλλογοι έχουν συνεργασία εδώ και χρόνια.

«Αναχωρούμε από την Ελλάδα μετά από δέκα ημέρες παραμονής. Ζω στην Λ’ Ακουίλα από το 1980 και από την ώρα που έγινε ο φονικός σεισμός, βρέθηκα στο επίκεντρο της καταστροφής. Εκτός από τη δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων για τα ελληνικά μέσα, είχε και τον συντονισμό της πολιτικής προστασίας. Από νωρίς φάνηκε η ανάγκη, τα παιδιά που έχασαν τα σπίτια τους και αναγκάστηκαν να φύγουν μακριά από την πόλη τους, έπρεπε να απομακρυνθούν για ψυχολογικούς λόγους. Αποφάσισα λοιπόν να τους προσφέρω αυτό που η άλλη πατρίδα μου η Ελλάδα θα μπορούσε να τους προσφέρει, φιλοξενία, στοργή και θαλπωρή. Το αίτημά μας έγινε δεκτό από την ΚΕΔΚΕ.
Τα παιδιά αυτά φεύγουν πρεσβευτές της Ελλάδας και μεταφέρουν μηνύματα συνεργασίας σε πολλαπλά επίπεδα. Σκοπός είναι να ενεργοποιήσουμε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανοικοδόμηση της πόλης, που χτίστηκε το 1258 και έχει μεσαιωνικό χαρακτήρα και τεράστιο πολιτιστικό πλούτο», τόνισε ο κ. Αλεξανδρής.
Σύντομα θα γίνουν επισκέψεις στην Ελλάδα και άλλων αντιπροσωπειών νέων από την πόλη Λ’ Ακουίλα, γι’ αυτό και ο Ελληνοϊταλικός Σύνδεσμος ζητά τη συνδρομή των Δήμων της χώρας για τη φιλοξενία τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top