Υπέρ της τοποθέτησης κορυνών στην οδό Γούναρη και στην Ακρωτηρίου τάσσεται η πλειοψηφία των Πατρινών, όπως προέκυψε από το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που διενήργησε η δημοτική Αρχή.Στο δημοψήφισμα συμμετείχαν 3.934 πολίτες, απαντώντας στα ερωτήματα που είχε θέσει ο Δήμος τόσο για την αποτελεσματικότητα του μέτρου στην Έλληνος Στρατιώτου και στην Αγίου Ανδρέου, όσο και για την επέκτασή του και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες. Η δημοτική Αρχή αναλύοντας τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ανήγαγε συγκεκριμένα συμπεράσματα, όπως:
- Στη μεγάλη πλειονότητα τους οι δημότες θεωρούν ότι το μέτρο της τοποθέτησης κορυνών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης διευκολύνει την κίνηση των αυτοκινήτων. Αυτό, βεβαίως, φαίνεται και από την μέχρι σήμερα εμπειρία στις οδούς Αγίου Ανδρέου και Έλληνος Στρατιώτου. Άρα το μέτρο έχει αποδεδειγμένα οφέλη και βάζει τάξη στους δρόμους και αποτρέπει το αντικοινωνικό φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος.
Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος δείχνουν ότι η επιλογή της δημοτικής Αρχής να βάλει κορύνες στους δρόμους είναι σωστή.
- Σε ποσοστό 89% (818 ψήφοι), οι δημότες απαντούν ότι οι κορύνες διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Ένα ποσοστό 11% (99 ψήφοι) εκφράζει διαφορετική γνώμη.
- Σε ποσοστό 81% (711 ψήφοι), οι δημότες απαντούν ότι οι κορύνες δεν δημιουργούν προβλήματα στην εμπορική κίνηση. Αντίθετη άποψη έχουν 172 συνδημότες, σε ποσοστό 19%.
- Στο ερώτημα αν οι κορύνες, ως ένα μέτρο εφαρμοσμένο στην πράξη, διευκόλυναν ή όχι την κίνηση των οχημάτων στις οδούς Έλληνος Στρατιώτου και Αγίου Ανδρέου, καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό θετικής ψήφου. Το 91% των συμμετεχόντων στο δημοψήφισμα (800 ψήφοι) απάντησαν «ναι, οι κορύνες διευκόλυναν την κίνηση στην Έλληνος Στρατιώτου και στην Αγίου Ανδρέου» ενώ αρνητικά απάντησαν 83 συνδημότες, σε ποσοστό 9%.
- Τέλος, στο ερώτημα αν θα πρέπει να μπουν ή όχι κορύνες στην οδό Γούναρη και στην οδό Ακρωτηρίου, το 71% (888 ψήφοι) απάντησε «ναι» και το 29% (363 ψήφοι) απάντησε «όχι».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top