Ένα τριήμερο γεμάτο από νέες μοναδικές εμπειρίες πέρασαν τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, τα οποία συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους σε όλη την Αχαΐα. ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΝΤΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Την Κυριακή 23 Μαΐου δυο χορευτικά τμήματα, της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, αποτελούμενα από περίπου σαράντα χορευτές, με τις αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές πήραν μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Μικρού Ποντιά.
Ήταν το καθιερωμένο Μικροποντέικο Αντάμωμα που πραγματοποιήθηκε στο όμορφο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδος, παρουσία πλήθους κόσμου. Τα χορευτικά του Π.Σ. κέρδισαν τις εντυπώσεις και το ζεστό χειροκρότημα των παρισταμένων, ενώ έλαβαν τα συγχαρητήρια των διοργανωτών, οι οποίοι για ακόμη μία χρονιά ξεχώρισαν πραγματοποιώντας μια μεγάλη εκδήλωση, στην οποία προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα και βραστό, αλλά και άφθονο κρασί. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροποντιωτών Θάνος Φραντζής στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσοι έδωσαν το παρών σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και συνεχάρη τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού για την άρτια παρουσία τους.
Στο Αντάμωμα έδωσαν μεταξύ άλλων το «παρών» ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, ο π. Αντιδήμαρχος Πατρέων Σπύρος Τυροδήμος και πλήθους κόσμου.
ΣΤΗΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ Στο μεταξύ, ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Αγία Τριάδα Πατρών. Τη Δευτέρα 24 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ, φουστανελοφόροι του Συλλόγου συμμετείχαν στη λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας που έγινε με θρησκευτική κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα. Στην περιφορά της Εικόνας συμμετείχε, ο Αρχιμανδρίτης, Ιερόθεος Ζαχαρής, δεκάδες ιερείς, η Μπάντα του Δήμου και πλήθος πιστών. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ανδρέας Τριανταφιλλόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος, ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πολιτευτής Δημ. Τριανταφυλλόπουλος κλπ.
ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ
Την Κυριακή 30 Μαΐου ώρα 9.30 π.μ. τα χορευτικά θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αχαΐας για τον εορτασμό των «ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΩΝ» εις μνήμην του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.
Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Με τη μεγάλη γιορτή λήξης που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 30 Μαΐου ώρα 8 μ.μ. στο Θέατρο του Ο.Λ.Π.Α. Α.Ε. στη Μαρίνα θα «σφραγίσουν» την επιτυχή παρουσία τους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα χορευτικά τμήματα. Η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο, απ’ όπου και θα είναι εμπνευσμένες οι χορογραφίες που θα παρουσιάσουν τα χορευτικά του Π.Σ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί όλους όσοι αγαπούν την παράδοση να δώσουν το παρών σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top