Ένα ακόμη ταξίδι στο εξωτερικό για τα χορευτικά τμήματα τα οποία θα εκπροσωπήσουν την ελληνική λεβεντιά και θα αναδείξουν την πολιτισμική μας κληρονομιά, ετοιμάζονται τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, τα οποία μετά από πρόσκληση Δήμων της Ιταλίας, θα επισκεφθούν τη γείτονα χώρα το πενθήμερο 26 με 31 Δεκεμβρίου.
Πρώτος σταθμός των χορευτικών θα είναι η «πόλη του φωτός», η πρωτεύουσα της Ιταλίας, η Ρώμη. Η αχαϊκή αντιπροσωπεία θα παραμείνει στη Ρώμη για δύο ημέρες και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Δήμο Αλμπερομπέλλο, όπου τα χορευτικά θα συμμετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Απουλίας και τους τοπικούς φορείς. Το Αλμπερομπέλλο είναι ένας μοναδικός χώρος, στον οποίο διατηρούνται υπέροχες αρχιετεκτονικές κατασκευές, οικίες, εκκλησίες, που βρίσκονται υπό την προστασία της UNESCO.

Δικαίωμα συμμετοχής στο ταξίδι έχουν τα μέλη των χορευτικών τμημάτων, τα μέλη του Συλλόγου και όποιος άλλος επιθυμεί, αρκεί να το δηλώσει εγκαίρως. Στην πρόσκληση που έλαβε ο Σύλλογος από τον Ελληνοϊταλικό Σύνδεσμο για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που θα γίνει στην Ιταλία, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
"Αξιότιμε κ.ε Πρόεδρε, κατόπιν πολλών προσωπικών επαφών μας στην Πάτρα και στην Ιταλία, όπου συμμετείχατε τα προηγούμενα έτη σε εδώ εκδηλώσεις, κατά τις οποίες μού εζητήθη η συμμετοχή σας σε ανάλογες μελλοντικές δράσεις, έχω τη χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσω το ενδιαφέρον ιταλικών αρχών τoπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών συλλόγων να συμμετέχετε σε νέες δράσεις. Σας προτείνουμε τη συμμετοχή σας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ιταλία και συγκεκριμένα σε εορταστικό πρόγραμμα που διοργανώνουμε στην Περιφέρεια Απουλίας, Δήμος Αλμπερομπέλλο. Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί κατά τις ημέρες από 26 (αναχώριση) έως 31 Δεκεμβρίου 2007 ή και 2 Ιανουαρίου (επιστροφή)."
Το προτεινόμενο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 26 Δεκ. και ώρα 16:00 α)συνάντησή μας και αναχώριση από το λιμάνι της Πάτρας, β)ώρα 16:30 επιβίβαση σε πλοίο με την εταιρεία SUPERFAST. Διανυκτέρευση εν πλω σε καθίσματα A/R για τετράκλινες.

Πέμπτη 27 Δεκ. και ώρα 8:00 α)άφιξη στο Μπάρι, β)αναχώριση με BUS G.T. για επίσκεψη στη Ρώμη, γ)δείπνο και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο τριών αστέρων.


Παρασκευή 28 Δεκ. και ώρα 8 α)πρωινό και αναχώρηση για Πομπηία, β)Το βράδυ άφιξη στο Αλμπερομπέλλο σε ξενοδοχείο τριών αστέρων σε τετράκλινα δωμάτια, κατά προτίμηση και σε δίκλινα ή τρίκλινα, γ)συνεστίαση-δείπνο και διανυκτέρευση.

Σάββατο 29 Δεκ. α)Επίσκεψη-περίπατος στον τοπικό Δήμο, στο ιστορικό κέντρο και στην αγορά, β)Απογευματινή δημόσια εκδήλωση και μουσικοχορευτική γιορτή στο κέντρο της πόλης (υπό προετοιμασία με τους τοπικούς φορείς), γ)επιστροφή στο ξενοδοχείο, δ)δείπνο και διανυκτέρευση.

Κυριακή 30 Δεκ. α) Πρωινό και αναχώρηση για Μπάρι με στάση σε εμπορικό κέντρο-πολυκαταστήματα, β)επιβίβαση το μεσημέρι στο πλοίο για επιστροφή στην Πάτρα.
γ)Πρωινό και αναχώρηση για το ΖOOSAFARI (+€15), δ)6ωρη επίσκεψη στον καταπληκτικό χώρο πολλαπλής διασκέδασης, ε)Απογευματινή ελεύθερη επίσκεψη στη Μαρτίνα Φράνκα, ζ)επιστροφή στο ξενοδοχείο, η)δείπνο και διανυκτέρευση.

Δευτέρα 31 Δεκ. Άφιξη το πρωί στην Πάτρα, τέλος της εκδήλωσης.

Με θερμούς χαιρετισμούς
Dott. Ευάγγελος Αλεξανδρής
Πρόεδρος Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top