Oι καλοκαιρινές εξορμήσεις των χορευτικών τμημάτων, τα οποία συνέχισαν τις εμφανίσεις τους εντός και εκτός Αχαΐας μάγεψαν το κοινό.
Δεν σταμάτησαν λεπτό! Τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας μπορεί να «επισφράγισαν» επίσημα τη λήξη της χορευτικής περιόδου 2006- 2007, ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποίησαν δεκάδες εξορμήσεις, ακολουθώντας τα χνάρια της πολιτισμικής μας παράδοσης σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Αχαΐας. Οι περιοδείες τους σε κάθε γωνιά της Αχαΐας άφησαν για ακόμη μία φορά τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ οι προσκλήσεις που δέχτηκε ο Σύλλογος για τη συμμετοχή των χορευτικών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων ήταν δεκάδες. Μετά από μια πλούσια χειμερινή χορευτική περίοδο, οι χορευτές συνέχισαν με αμείωτο ρυθμό τις εμφανίσεις τους υπό τις οδηγίες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Παναγιώτη Φραντζή και της Χοροδιδασκάλισσας Δήμητρας Λιναρδάτου. Στο μεταξύ το προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βελιγράδι της Σερβίας, ματαιώθηκε λόγω των εθνικών εκλογών και θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα. Κατά τους καλοκαιρινούσ μήνες ο Σύλλογος μας επισκεύτηκε:


ΤΗ ΡΟΥΠΑΚΙΑ ΤΡΙΤΑΙΑΣ
Οι καλοκαιρινές τους εμφανίσεις ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου, οπότε και συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Άγιο Ανδρέα Ρουπακιάς Τριταίας. Εκεί, οι χορευτές, καλεσμένοι από τον ιερέα και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού, παρουσίασαν ένα παραδοσιακό πρόγραμμα χορών απ’ όλη την Ελλάδα κάτω από τα βελανιδιές, στον αύλειο χώρο της γραφικής εκκλησίας. Οι φουστενελοφόροι του Συλλόγου δέχθηκαν το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, ενώ συγχαρητήρια στον Π.Σ. έδωσαν ο Δήμαρχος Τριταίας Μ. Γκοσιμήδας, ο Aντινομάρχης Α. Τριανταφυλλόπουλος και ο πρόεδρος του Τ.Σ. Ρουπακιάς Κ. Σπυρόπουλος.


ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΛΑΣΙΑ
Επόμενος σταθμός τους, ήταν η Κάτω Βλασία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής διοργάνωσε μια μεγάλη εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 1.000 Καλαβρυτινοί καταγόμενοι από την Κάτω Βλασία που διαμένουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ακόμη και του εξωτερικού. Οι χορευτές παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα χορών, από την Πελοπόννησο, τη Θράκη μέχρι και τα νησιά του Ιονίου. Η πρόεδρος του Συλλόγου Ειρήνη Μητροπούλου σε σχετικό χαιρετισμό ευχαρίστησε και συνεχάρη το Σύλλογο για τη μεγάλη προσφορά του στην ιστορία και την παράδοση του τόπου.


ΤΗ ΜΕΘΩΝΗ
Ακολούθησε η συμμετοχή των χορευτικών στη Μεσσηνία, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν πολιτιστικοί σύλλογοι της Μεθώνης υπό την αιγίδα του Δήμου.
Η Μεθώνη που βρίσκεται στο νότιο άκρο της δυτικής ακτής της Πελοποννήσου συνδέεται ιδιαίτερα με την Αχαΐα, αφού το 191 π.Χ. είχε προσχωρήσει και ήταν μέλος της Αχαϊκής Συμπολιτείας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος της περιοχής σε σχετικό χαιρετισμό. Ο Σύλλογος έλαβε τα θερμά συγχαρητήρια των διοργανωτών για την αξιόλογη συμμετοχή του.

ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι φουστανελοφόροι του Συλλόγου κράτησαν και μετέφεραν τη Σεπτή Εικόνα του Αγίου Αιμιλιανού στη διάρκεια της λιτανείας που έγινε στο πλαίσιο των θρησκευτικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο ιερέας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού, στην περιοχή Ταραμπούρα, στις 8 Αυγούστου. Αμέσως μετά τη λιτάνευση, στον προαύλιο χώρο του Ιερού ναού, τα χορευτικά τμήματα του Π.Σ. παρουσίασαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. Για ακόμη μία φορά απέδειξαν τους άρρηκτους δεσμούς της παράδοσης με την Εκκλησία μας.

ΤΗ ΜΑΝΟΛΑΔΑ
Στις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανολάδας «ΥΡΜΙΝΕΙΑ 2007», συμμετείχαν το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου. Τα χορευτικά παρουσίασαν ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα και κατέπληξαν τους πάντες, ενώ το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συμμετοχής τους, ήταν το γεγονός ότι αποδέχτηκαν την πρόσκληση στις εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν σκοπό αλληλεγγύης και βοήθειας προς τους πυροπαθείς της Ηλείας, καθώς τα έσοδα διατέθηκαν για την ανακούφιση των κατοίκων του γειτονικού Νομού. Μάλιστα, ο Σύλλογος ευαισθητοποιήθηκε άμεσα και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε να συνεργαστεί και με άλλους φορείς της Αχαΐας για τη συγκέντρωση χρημάτων και αγαθών που θα δοθούν σύντομα στους πυρόπληκτους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top