Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν στα Καλάβρυτα να προσκυνήσουν τη σεπτή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, η οποία για πρώτη φορά βγήκε εκτός της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου. Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε στις 13 Αυγούστου στην πλατεία του ΟΣΕ τη σεπτή εικόνα, η οποία κατόπιν με πομπή μεταφέρθηκε στον καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία της πόλης των Καλαβρύτων όπου και εκτέθηκε για προσκύνημα. Την επόμενη μέρα το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου και του Μητροπολίτη Φιλαδέλφειας κ. Βενέδικτου καθώς και μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή μάνα. Ακολούθησε ομιλία από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, Θ. Παπαδόπουλο.
Η εικόνα αναχώρησε το μεσημέρι για την ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου μιας και το μοναστήρι γιορτάζει και πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο και δέχεται μεγάλο όγκο επισκεπτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τις λίγες φορές που η θαυματουργή αυτή εικόνα βγαίνει από το μοναστήρι για να πάει σε άλλο σημείο για προσκύνημα.
ΑΠΟΝΟΜΗ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ
Τιμήθηκαν και ιερείς.
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Μητρόπολης σε οκτώ ιερείς για την πολύπλευρη προσφορά τους και τη γόνιμη ιερατική τους διακονία.
Ανάμεσα σε αυτούς και ο π. Νικόλαος Φραντζής (Φωτο) που σχεδόν μια ολόκληρη ζωή υπηρέτησε το ποίμνιό του στον Ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικρού Ποντιά, με πνευματικότητα και ιδιαίτερη σεμνότητα. Επίσης τιμήθηκαν οι ιερείς: π. Νικόλαος Κουτσαντώνης (Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεύκου), π. Χρήστος Παπαντωνόπουλος (Τιμίας Ζώνης Αγριδίου), π. Άγγελος Συριόπουλος (Αγ. Γεωργίου Λειβαρτζίου), π. Δημοσθένης Παπαζαφείρης (Αγ. Γεωργίου Καστελίου), π. Ιωάννης Κρίγκος (Αγίας Τριάδος Χόβολης), π. Γεώργιος Ζίγκηρης (Αγίου Δημητρίου Νασίων) και π. Βασίλειος Κοτσορώνης (Αγίου Βασιλείου Κάτω Λουσών).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top