Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης που πλέον έχει κάνει την εμφάνισή της και στη χώρα μας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανακοίνωσε πως θα γίνει αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των περιστατικών της νέας γρίπης. Ειδικότερα, εφεξής οι ασθενείς με συμπτώματα γρίπης θα αξιολογούνται με βάση την κλινική εικόνα, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν έως σήμερα, που χρειαζόταν εργαστηριακή επιβεβαίωση.
Τα νοσοκομεία παραμένουν σε φάση «επαγρύπνησης και ετοιμότητας» για τη νόσο, ενώ έμφαση θα συνεχίσει να δίνεται στην έγκαιρη ανίχνευση των κρουσμάτων και την τήρηση των μέτρων υγιεινής από τον πληθυσμό. Τέλος, συστήνεται Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την πανδημία γρίπης με τη συμμετοχή επιστημόνων και θεσμικών οργάνων.
Ακόμη, θα γίνει και εμβολιασμός του πληθυσμού και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με προτεραιότητα τα παιδιά και τους ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί επιστήμονες εκφράζουν την αγωνία τους για την εξέλιξη της νόσου και το ενδεχόμενο αυτή να γίνει πιο «επιθετική».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top