Το πρώτο έργο που εγκρίθηκε είναι της Νομαρχίας Αχαΐας. Η πρώτη εκταμίευση στη Δυτική Ελλάδα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ έγινε και αφορά έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας και συγκεκριμένα, το έργο Παράκαμψης της Χαλανδρίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 5.800.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο έργο έχει μεγάλη αναπτυξιακή σημασία για την ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα για το Αυτοκινητοδρόμιο της Χαλανδρίτσας.
Με αφορμή αυτή την θετική εξέλιξη, ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επιτέλους άρχισε να προχωράει η διαδικασία απορρόφησης του ΕΣΠΑ, η οποία είχε βαλτώσει εδώ και τρία χρόνια. Ευθύνη όλων μας τώρα, είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες, έτσι ώστε από εδώ και μπρος να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση και να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, είτε με ευθύνη της Αυτοδιοίκησης, είτε με ευθύνη του κράτους.
Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε για την ελληνική οικονομία, το ΕΣΠΑ είναι το «φιλί της ζωής» για την ανάπτυξη της περιφέρειας και όλοι πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, παρακάμπτοντας εμπόδια και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το διάστημα μέχρι την 1-1-2011 οπότε θα αρχίσει η εφαρμογή του Καλλικράτη, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του έργου που θα κληθούν να υλοποιήσουν οι αιρετές περιφέρειες. Με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με τη διοικητική αναδιάρθρωση, το ΕΣΠΑ είναι το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα χειριστούν οι αιρετές περιφέρειες και στο οποίο θα επενδύσουν για την ανάπτυξη της χώρας. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα και πρέπει να το κερδίσουμε με όραμα, πολλή δουλειά και καλή συνεργασία. Για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματεία της Περιφέρειας κ. Τάσο Αποστολοπουλο, αλλά και τις Υπηρεσίες της Νομαρχίας και της Περιφέρειας που εργάστηκαν για να έχουμε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top