Μέσα στις βαθύσκιωτες βελανιδιές, στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίας Τριάδας, πάνω ακριβώς από την Μυκηναϊκή νεκρόπολη της Παλιομποκοβίνας, στην Κάπελη του Ν. Ηλείας καλωσόρισαν την Άνοιξη, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, προσκεκλημένα στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Νομαρχία Ηλείας και ο Δήμος Λασιώνος. Πιστοί στο ραντεβού τους με την παράδοση και με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, οι χορευτές παρουσίασαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων και «ξεσηκώνοντας» τις χιλιάδες του κόσμου που ανήμερα την Πρωτομαγιά γιόρτασε την επίσημη έλευση της Άνοιξης κοντά στη φύση και μέσα στο απέραντο πράσινο. Τη γιορτή του κεφιού και της ξεγνοιασιάς, συνόδευσαν πολλές εκπλήξεις, όπως γλέντι μέχρι αργά το βράδυ με λαϊκόδημοτική ορχήστρα, ντόπια φαγητά και κοκκινέλι των κενταύρων προσφορά του Δήμου Λασιώνος.
Στις εκδηλώσεις, έδωσε το «παρών» και ο Αχαιός Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με όλους όσοι παρέστησαν στη μεγάλη αυτή γιορτή, ενώ συμμετείχε και ο Νομάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας. Ο Δήμαρχος Λασιώνος Βασίλης Παπαντώνης στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού για την άρτια παρουσία τους και παρέδωσε στον πρόεδρο του Συλλόγου, Αθανάσιο Φραντζή το βιβλίο του Δήμου και τοπικά προϊόντα.
Ο κ. Φραντζής ανταποδίδοντας ευχαρίστησε και παρέδωσε στον Δήμαρχο, το έμβλημα των χορευτικών καθώς και τεντούρα και άλλα προϊόντα της αχαϊκής γης.
Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή γιορτή που γρήγορα έλαβε διαστάσεις συναπαντήματος, όχι μόνο για τους Ηλείους, αλλά και για τους χιλιάδες Αχαιούς που βρέθηκαν εκεί. Τα ψητά εδέσματα και το άφθονο κρασί βρίσκονταν στην «πρώτη γραμμή», ενώ κέφι και χορός κράτησαν μέχρι το βράδυ χάρη και στη ζωντανή ορχήστρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top